Rajská tarhoňa s masem
Ingredience
500 g tarhoně, 500 g kuřecího masa (možno nahradit vepřovým), 1 malá plechovka rajčatového protlaku, 1 velká cibule, drcený pepř, italské bylinky, sušená bazalka, sůl, olej, 1,2 l horké vody
Postup
Na troše rozpáleného oleje ve větším kastrolu osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme na malé kousky pokrájené maso a za častého míchání opečeme dozlatova. Pokud maso pustí vodu, necháme ji odpařit.
Až je v kastrolu jen opečené maso s cibulkou (žádná tekutina), přisypeme tarhoňu a znovu za častého míchání opečeme dozlatova.
Pak přisypeme bylinky, koření, osolíme, přidáme protlak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme na nejnižším stupni 30 minut. Potom vypneme a na vypnuté plotýnce necháme ještě aspoň 20 minut stát.
Přidáno: 23.6.2012