Rybí nákyp

Ingredience

400 g rybího filé (bez kostí), 350 g těstovin, 300 g zakysané smetany, 2 vejce, sůl, koření na ryby, mletý pepř, zelená petrželka, 60 g jemně strouhaného sýra Gran Moravia, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje

Postup

Kousky filé z obou stran osolíme a posypeme kořením na ryby. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a lžíci oleje a filé z obou stran opečeme dozlatova. Po částečném vychladnutí pokrájíme na malé kousky.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus a scedíme.

Smetanu smícháme se žloutky, jemně posekanou petrželovou natí (asi 2 lžíce), osolíme, opepříme, vmícháme filé, okapané těstoviny a nakonec sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

Směs urovnáme do máslem vymazané zapékací misky a vložíme do vyhřáté trouby (200°C).

Po dvaceti minutách posypeme povrch sýrem, vrátíme do trouby ale už ji vypneme a sýr v ní necháme jenom rozpustit.

Podáváme s okurkovým salátem.

Rybí nákyp
Rybí nákyp

Přidáno: 9.8.2011