Smažené rýžové nudle
Ingredience
225 g rýžových nudlí, 2 kuřecí prsa, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 mrkev, 100 g zeleného hrášku, 100 g burských oříšků (nesolených), sůl, 2 vejce, 1 malá chilli paprička
Postup
Smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci sojové omáčky a citronovou šťávu.
Maso zlehka naklepeme tupou stranou nože a zalijeme rozmíchanou směsí. Na půl hodiny odložíme do ledničky.
Nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.
Vejce vidličkou rozšleháme se lžící vody, špetkou soli a nadrobno pokrájenou papričkou.
Na pánvi zahřejeme zbylou lžíci oleje a nalijeme rozšlehaná vejce. Pomalu pod pokličkou usmažíme tenkou omeletu. Až je spodní strana zlatá a povrch ztuhlý, omeletu vyndáme a smotáme.
Do pánve po vejcích vložíme maso i s marinádou a z obou stran opečeme, cca 5 minut z každé strany.
Měkké maso vyndáme, na pánev nasypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a za častého míchání smažíme asi 2 minuty. Pak přidáme buráky a po další minutě hrášek a scezené nudle. Zakápneme zbylou sojovou omáčkou, dobře promícháme a společně chvíli posmažíme.
Maso nakrájíme na plátky, kterými nudle na talíři obložíme.
Ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou vaječnou omeletou.



zdroj: časopis Chef Gurmán
Přidáno: 17.1.2011