Smažené rýžové nudle

Ingredience

225 g rýžových nudlí, 2 kuřecí prsa, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 mrkev, 100 g zeleného hrášku, 100 g burských oříšků (nesolených), sůl, 2 vejce, 1 malá chilli paprička

Postup

Smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci sojové omáčky a citronovou šťávu.

Maso zlehka naklepeme tupou stranou nože a zalijeme rozmíchanou směsí. Na půl hodiny odložíme do ledničky.

Nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.

Vejce vidličkou rozšleháme se lžící vody, špetkou soli a nadrobno pokrájenou papričkou.

Na pánvi zahřejeme zbylou lžíci oleje a nalijeme rozšlehaná vejce. Pomalu pod pokličkou usmažíme tenkou omeletu. Až je spodní strana zlatá a povrch ztuhlý, omeletu vyndáme a smotáme.

Do pánve po vejcích vložíme maso i s marinádou a z obou stran opečeme, cca 5 minut z každé strany.

Měkké maso vyndáme, na pánev nasypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a za častého míchání smažíme asi 2 minuty. Pak přidáme buráky a po další minutě hrášek a scezené nudle. Zakápneme zbylou sojovou omáčkou, dobře promícháme a společně chvíli posmažíme.

Maso nakrájíme na plátky, kterými nudle na talíři obložíme.

Ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou vaječnou omeletou.

Smažené rýžové nudle
Smažené rýžové nudle
Smažené rýžové nudle

zdroj: časopis Chef Gurmán

Přidáno: 17.1.2011