Smetanové pappardelle

Ingredience

400 g těstovin, 2 kelímky smetany ke šlehání, 400 g kuřecích prsou, 40 g strouhaného parmazánu, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, pár lístků čerstvé bazalky

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na kostičky a na rozpáléném oleji opečeme za častého míchání dozlatova.

Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Na mírném stupni necháme chvíli probublávat.

Až je maso měkké a smetana mírně zhoustne, přisypeme sýr, promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.

Nakonec vmícháme posekanou bazalku.

Mezitím uvaříme těstoviny na skus a scedíme.

Hotovou omáčku s masem smícháme s těstovinami a podáváme.

Přidáno: 23.1.2016