Smetanové pappardelle
Ingredience
400 g těstovin, 2 kelímky smetany ke šlehání, 400 g kuřecích prsou, 40 g strouhaného parmazánu, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, pár lístků čerstvé bazalky
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na kostičky a na rozpáléném oleji opečeme za častého míchání dozlatova.
Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Na mírném stupni necháme chvíli probublávat.
Až je maso měkké a smetana mírně zhoustne, přisypeme sýr, promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.
Nakonec vmícháme posekanou bazalku.
Mezitím uvaříme těstoviny na skus a scedíme.
Hotovou omáčku s masem smícháme s těstovinami a podáváme.
Přidáno: 23.1.2016