Spirálky s houbovou omáčkou
Ingredience
400 g lišek nebo žampionů, 150 g bezvaječných těstovin (spirálky), 1 středně velká cibule, 50 ml olivového oleje, 100 ml sojové smetany, sůl, 2 lžíce nasekané petrželové natě
Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěné nakrájené houby, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme 20-25 minut.
Pak přidáme sojovou smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.
Nakonec vmícháme petrželku.
Omáčku podáváme s uvařenými těstovinami.
Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.
Přidáno: 2.9.2014