Spirálky s houbovou omáčkou

Ingredience

400 g lišek nebo žampionů, 150 g bezvaječných těstovin (spirálky), 1 středně velká cibule, 50 ml olivového oleje, 100 ml sojové smetany, sůl, 2 lžíce nasekané petrželové natě

Postup

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěné nakrájené houby, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme 20-25 minut.

Pak přidáme sojovou smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.

Nakonec vmícháme petrželku.

Omáčku podáváme s uvařenými těstovinami.

Spirálky s houbovou omáčkou
Spirálky s houbovou omáčkou
Spirálky s houbovou omáčkou

Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.

Přidáno: 2.9.2014