Těstovinová rýže s řepou
Ingredience
500 g červené řepy (to jsou 3 malé asi o velikosti zaťaté pěsti), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 tenké plátky slaniny, 500 g těstovinové rýže, 1 l zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, malý svazek kopru, 120 g Lučiny
Postup
Omyté řepy vaříme v osolené vodě vcelku do změknutí (cca 45 minut). Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Oloupanou cibuli i slaninu pokrájíme nadrobno.
V hrnci nebo hluboké pánvi zahřejeme olej a cibuli se slaninou opečeme dozlatova.
Přidáme řepu, těstovinovou rýži, vývar, osolíme, opepříme a promícháme. Pod pokličkou vaříme 15-20 minut než se všechna tekutina vsákne.
Nakonec vmícháme posekaný kopr a podle potřeby dochutíme solí či pepřem.
Podáváme s rozdrobenou Lučinou.
podle magazínu Albert
Přidáno: 11.4.2014