Těstoviny s tuňákem
Ingredience
400 g těstovin, 2 malé plechovky tuňáka v olivovém oleji (Rio Mare), 3 stroužky česneku, 250 ml smetany ke šlehání, 5 lžic strouhaného parmazánu (40 g), sůl, citronová šťáva
Postup
Olej z plechovek s tuňákem slijeme na pánev a zahřejeme. Přidáme rozmačkaný česnek a půl minuty mícháme, než se česnek rozvoní. Pak přidáme tuňáka z obou plechovek, zalijeme smetanou a rozmícháme. Na mírném plameni necháme 5 minut probublávat.
Nakonec vmícháme sýr a dochutíme solí a citronovou šťávou.
Těstoviny uvaříme na skus a scezené promícháme s omáčkou.
Originální verzi receptu napsanou tak, že podle něho uvaří dobré jídlo i začátečník poprvé stojící sám v kuchyni, najdete v knize Jany Florentýny Zatloukalové Kuchařka pro dceru.
Přidáno: 5.4.2014