Těstoviny á la carbonara

Ingredience

500 g špaget, sůl, mletý pepř, 200 g uzeného bůčku nebo kvalitní slaniny, olivový olej, 50 g nastrouhaného parmazánu + kousek vcelku na ozdobení, 300 ml smetany na vaření, 3 žloutky, 5 stroužků česneku

Postup

Špagety uvaříme v osolené vodě na skus.

Ve větší pánvi rozpálíme olej. Bůček pokrájíme na kostičky a opečeme dokřupava. Přidáme na drobno pokrájený česnek, promícháme a odstavíme.

Ve smetaně rozmícháme žloutky, nastrouhaný sýr, sůl a pepř.

Pánev vrátíme na plotýnku, přidáme právě dovařené těstoviny (přendáváme je děrovanou naběračkou přímo z vody) a promícháme.

Přilijeme smetanu a za častého míchání všechno společně prohřejeme. Na talíři ozdobíme hoblinkami parmazánu.

Těstoviny á la carbonara
Těstoviny á la carbonara

Přidáno: 10.11.2012