Těstoviny á la carbonara
Ingredience
500 g špaget, sůl, mletý pepř, 200 g uzeného bůčku nebo kvalitní slaniny, olivový olej, 50 g nastrouhaného parmazánu + kousek vcelku na ozdobení, 300 ml smetany na vaření, 3 žloutky, 5 stroužků česneku
Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě na skus.
Ve větší pánvi rozpálíme olej. Bůček pokrájíme na kostičky a opečeme dokřupava. Přidáme na drobno pokrájený česnek, promícháme a odstavíme.
Ve smetaně rozmícháme žloutky, nastrouhaný sýr, sůl a pepř.
Pánev vrátíme na plotýnku, přidáme právě dovařené těstoviny (přendáváme je děrovanou naběračkou přímo z vody) a promícháme.
Přilijeme smetanu a za častého míchání všechno společně prohřejeme. Na talíři ozdobíme hoblinkami parmazánu.
Přidáno: 10.11.2012