Těstoviny pod jogurtem
Ingredience
500 g těstovin, 750 g mletého masa (vepřové nebo hovězí, případně mix), 1 plechovka krájených rajčat (400 g), 1 malá plechovka rajského protlaku (150 g), 1 plechovka červených fazolí (400 g), sůl, mletý pepř, 2 cibule, 4 stonky řapíkatého celeru, 400 g bílého jogurtu, 3 vejce, 200 g tvrdého sýra, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce oleje
Postup
Cibuli oloupeme a posekáme nahrubo, celerové stonky pokrájíme nadrobno. Společně je nasypeme do kastrolu s rozpáleným olejem a za stálého míchání osmažíme do změknutí.
Přidáme maso a prudce opečeme. Osolíme a opepříme. Pak vmícháme rajčata i s nálevem a protlak. Podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou dusíme asi hodinu.
Sýr nastrouháme a promícháme s jogurtem, celými vejci a rozmačkaným česnekem. Můžeme přisolit ale pozor na slanost sýru.
Fazole scedíme a vmícháme k hotovému masu.
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a promícháme s masovou směsí.
Všechno urovnáme do pekáče a na povrch rovnoměrně rozprostřeme jogurt se sýrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme asi 25 minut.
Před podáváním necháme 15-20 minut odpočinout, lépe se pak krájí.
Přidáno: 6.12.2013