Těstoviny s hlívou ústřičnou
Ingredience
150 g bezvaječných těstovin, 400 g hlívy ústřičné, 1 středě velká cibule, 1 menší pórek, 2 středně velké mrkve, olivový olej, sůl, sušený rozmarýn, 100 ml sojové smetany
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěný pórek nakrájíme na půlkolečka, mrkev nahrubo nastrouháme. Hlívu pokrájíme na proužky.
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Až trochu změkne, přidáme pórek a rovněž necháme změknout. Pak přisypeme hlívu s mrkví, promícháme, osolíme, přidáme rozmarýn a chvíli společně osmažíme.
Pak podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí hlívy.
Přidáme smetanu, promícháme a pár minut necháme na mírném ohni probublat.
Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus.
Uvařené těstoviny promícháme s hlívovou omáčkou a podáváme.
Recept je z knihy Zhubněte jednou provždy (Najezte se do štíhlosti) Antónie Mačingové.
Přidáno: 26.8.2014