Těstoviny s rajčaty a bazalkou I
Ingredience
400 g těstovin, 8 dobře vyzrálých rajčat, 3 - 4 stroužky česneku, 150 g taveného sýra, větší hrst bazalky, trocha olivového oleje, sůl, pepř, trochu strouhaného parmazánu
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Česnek posekáme nadrobno, rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Otrháme všchny lístky z bazalky (stopky nepoužívat). V pánvi krátce orestujeme česnek na olivovém oleji a přidáme tavený sýr. Mícháme dokud se sýr neroztaví, pokud zůstanou malé kousky, nevadí. Vmícháme rajčata a bazalku, osolíme, opepříme, promícháme, přivedeme k varu, povaříme 1 - 2 minuty a vypneme. K obsahu pánve přimícháme uvařené a scezené těstoviny a ihned podáváme. Na talíři posypeme parmazánem a ozdobíme rajčátkem a bazalkou.
Přidáno: 6.8.2007