Těstoviny s rybím špenátem

Ingredience

400 g těstovin, 400 g mraženého špenátu (protlak nebo sekaný - ten je lepší), 300 g pangasia, 250 g tyčinek surimi, 80 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 150 ml zakysané smetany, 80 g tvrdého sýra, 2 lžíce oleje

Postup

Rozmraženou rybu důkladně osušíme papírovými ubrousky, aby vsákly co nejvíc vody, a pokrájíme na drobné kostičky, cca 4-5 mm.

Cibuli a slaninu nakrájíme na velmi jemno.

Na oleji osmažíme společně slaninu s cibulí dozlatova. Přidáme pangasa a opečeme. Pokud ještě pustí vodu, necháme ji vydusit.

Přidáme rozmražený špenát a společně chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem podle chuti.

Špenát smícháme s uvařenými scezenými těstovinami a ke směsi přimícháme i smetanu.

Zapékací misku vytřeme kouskem másla (nebo olejem) a rozložíme do ní polovinu směsi. Naskládáme na ni tyčinky a zarovnáme zbytkem. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 20-25 minut.

Těstoviny s rybím špenátem
Těstoviny s rybím špenátem
Těstoviny s rybím špenátem
Těstoviny s rybím špenátem

Přidáno: 19.7.2010