Vejce v nudlích
Ingredience
2 středně velké mrkve, 1 kedlubna (nebo půlka velké), 100 g skleněných nudlí, 2 lžíce sojové omáčky, olivový olej, sůl, sušený tymián, čerstvá petrželová nať, 2 uvařená vejce
Postup
Nudle vložíme do horké vody a necháme 5 minut máčet, pak scedíme (řídíme se návodem na obalu).
Oškrábanou mrkev a oloupanou kedlubnu nakrájíme na nudličky.
Ve větší pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje.
Horký olej osolíme, přidáme tymián a mrkev s kedlubnou. Za častého míchání zeleninu osmažíme, aby byla měkká, ale zároveň zůstala křupavá (asi 8-10 minut).
K usmažené zelenině přidáme scezené nudle, sojovou omáčku, promícháme a všechno společně ještě posmažíme 1-2 minuty.
Obsah pánve rozdělíme na dva talíře, posypeme zelenou petrželkou a doprostřed vložíme uvařené vejce.
Přidáno: 28.6.2018