Vejce v nudlích

Ingredience

2 středně velké mrkve, 1 kedlubna (nebo půlka velké), 100 g skleněných nudlí, 2 lžíce sojové omáčky, olivový olej, sůl, sušený tymián, čerstvá petrželová nať, 2 uvařená vejce

Postup

Nudle vložíme do horké vody a necháme 5 minut máčet, pak scedíme (řídíme se návodem na obalu).

Oškrábanou mrkev a oloupanou kedlubnu nakrájíme na nudličky.

Ve větší pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje.

Horký olej osolíme, přidáme tymián a mrkev s kedlubnou. Za častého míchání zeleninu osmažíme, aby byla měkká, ale zároveň zůstala křupavá (asi 8-10 minut).

K usmažené zelenině přidáme scezené nudle, sojovou omáčku, promícháme a všechno společně ještě posmažíme 1-2 minuty.

Obsah pánve rozdělíme na dva talíře, posypeme zelenou petrželkou a doprostřed vložíme uvařené vejce.

Přidáno: 28.6.2018