Vepřové plátky v česnekové tarhoni
Ingredience
6 plátků vepřového masa (kotleta, kýta), koření Adamova žebra, 500 g tarhoně, 2 větší cibule, 1 palička česneku, 1,2 l vývaru, olej
Postup
Maso z obou stran naklepeme a posypeme kořením Adamova žebra. Na rozpáleném oleji prudce opečeme a udržujeme v teple.
V pekáči nebo kastrolu orestujeme na rozpáleném oleji cibuli dozlatova. Přisypeme tarhoňu a za stálého míchání smažíme až je zlatohnědá.
Přidáme oloupaný rozmačkaný česnek, promícháme a odstavíme.
Na tarhoňu naskládáme opečené plátky masa a všechno zalijeme vývarem.
Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme dokud se nevstřebá všechna voda.
Podáváme s kyselou okurkou.
Přidáno: 17.11.2012