Vepřové plátky v česnekové tarhoni

Ingredience

6 plátků vepřového masa (kotleta, kýta), koření Adamova žebra, 500 g tarhoně, 2 větší cibule, 1 palička česneku, 1,2 l vývaru, olej

Postup

Maso z obou stran naklepeme a posypeme kořením Adamova žebra. Na rozpáleném oleji prudce opečeme a udržujeme v teple.

V pekáči nebo kastrolu orestujeme na rozpáleném oleji cibuli dozlatova. Přisypeme tarhoňu a za stálého míchání smažíme až je zlatohnědá.

Přidáme oloupaný rozmačkaný česnek, promícháme a odstavíme.

Na tarhoňu naskládáme opečené plátky masa a všechno zalijeme vývarem.

Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme dokud se nevstřebá všechna voda.

Podáváme s kyselou okurkou.

Vepřové plátky v česnekové tarhoni
Vepřové plátky v česnekové tarhoni

Přidáno: 17.11.2012