Bageta s rajčaty a mozzarelou

Ingredience

1 velká bageta, 3 menší rajčata, 150-200 g mozzarely, 2-3 stroužky česneku, 100 ml olivového oleje, bylinková sůl, mletý pepř, pár čerstvých lístků bazalky, provensálské koření

Postup

V oleji rozmícháme rozmačkaný česnek a najemno posekanou bazalku

Rajčata nakrájíme na tenké plátky, sýr nastrouháme, bagetu pokrájíme zešikma na plátky a naskládáme je na plech.

Každý plátek bagety potřeme ochuceným olejem a položíme plátek rajčete. Osolíme, okořeníme pepřem a provensálským kořením. Nakonec posypeme sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Zapečeme asi 10 minut, do zrůžovění okrajů.

Bageta s rajčaty a mozzarelou
Bageta s rajčaty a mozzarelou
Bageta s rajčaty a mozzarelou
Bageta s rajčaty a mozzarelou
Bageta s rajčaty a mozzarelou

zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Pavlína Matějková

Přidáno: 3.8.2010