Bageta s rajčaty a mozzarelou
Ingredience
1 velká bageta, 3 menší rajčata, 150-200 g mozzarely, 2-3 stroužky česneku, 100 ml olivového oleje, bylinková sůl, mletý pepř, pár čerstvých lístků bazalky, provensálské koření
Postup
V oleji rozmícháme rozmačkaný česnek a najemno posekanou bazalku
Rajčata nakrájíme na tenké plátky, sýr nastrouháme, bagetu pokrájíme zešikma na plátky a naskládáme je na plech.
Každý plátek bagety potřeme ochuceným olejem a položíme plátek rajčete. Osolíme, okořeníme pepřem a provensálským kořením. Nakonec posypeme sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Zapečeme asi 10 minut, do zrůžovění okrajů.
zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Pavlína Matějková
Přidáno: 3.8.2010