Zahradníkovy tousty

Ingredience

1 toustový chléb nebo veka, 10 zralých rajčat, 2 - 3 cibule, hrst zelených bylinek (petrželka, pažitka, bazalka), sušené oregano, 150 g tvrdého sýra, 1 vejce, sůl, pepř, trocha oleje

Postup

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na troše oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem, promícháme a dusíme, dokud se nevypaří většina vody z rajčat. Necháme vychladnout. Zatím nastrouháme sýr a posekáme bylinky, případně nakrájíme veku. K vychladlým rajčatům přidáme celé vejce, sýr, bylinky a dobře promícháme. Kdo rád ostřejší, může přidat špetku chilli nebo kousek nadrobno pokrájené feferonky. Směs natíráme na krajíčky veky nebo toustového chleba a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme asi na 5 - 7 minut do trouby vyhřáté na 200°C na nejvyšší polohu. Podáváme teplé.

Zahradníkovy tousty
Zahradníkovy tousty

Přidáno: 6.8.2007