Šoulet s uzeným masem
Ingredience
1 kg uzených žeber, 1 hrnek zeleného hrachu, 0,75 hrnku krup, 1 velká cibule, 150 g anglické slaniny, 8-10 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 snítka saturejky
Postup
Žebra omyjeme a uvaříme. Po částečném zchladnutí obereme maso z kostí a pokrájíme na kousky. Vývar použijeme na polévku.
Hrách opereme, zalijeme vodou a necháme přes noc stát. Druhý den uvaříme doměkka.
Kroupy propláchneme, nasypeme do vařící vody a také uvaříme doměkka.
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně osmažíme na oleji dozlatova. Odstavíme a vmícháme rozmačkaný česnek a majoránku.
Scezené kroupy a hrách smícháme, přidáme slaninu s cibulí, uzené maso, lehce osolíme, opepříme a přidáme lístky saturejky. Všechno dobře promícháme.
Pekáč vymažeme sádlem a urovnáme do něj směs. Vložíme do vyhřáté trouby a 20 minut zapečeme (200°C).
Podáváme s kyselou okurkou.
Přidáno: 17.8.2010