Šoulet s uzeným masem

Ingredience

1 kg uzených žeber, 1 hrnek zeleného hrachu, 0,75 hrnku krup, 1 velká cibule, 150 g anglické slaniny, 8-10 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 snítka saturejky

Postup

Žebra omyjeme a uvaříme. Po částečném zchladnutí obereme maso z kostí a pokrájíme na kousky. Vývar použijeme na polévku.

Hrách opereme, zalijeme vodou a necháme přes noc stát. Druhý den uvaříme doměkka.

Kroupy propláchneme, nasypeme do vařící vody a také uvaříme doměkka.

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně osmažíme na oleji dozlatova. Odstavíme a vmícháme rozmačkaný česnek a majoránku.

Scezené kroupy a hrách smícháme, přidáme slaninu s cibulí, uzené maso, lehce osolíme, opepříme a přidáme lístky saturejky. Všechno dobře promícháme.

Pekáč vymažeme sádlem a urovnáme do něj směs. Vložíme do vyhřáté trouby a 20 minut zapečeme (200°C).

Podáváme s kyselou okurkou.

Šoulet s uzeným masem
Šoulet s uzeným masem
Šoulet s uzeným masem

Přidáno: 17.8.2010