Dýňové rizoto s klobásou
Ingredience
3 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule, 3 pikantní ostřejší klobásky, 200 g oloupané dýně, 0,5 lžičky chilli koření, 350 g dlouhozrnné rýže, 800 ml drůbežího vývaru, 2 malé cukety, rukola, sůl
Postup
Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Klobásky nakrájíme na kolečka, oloupanou dýni na kostičky, cuketu na půlkolečka.
V širším kastrolu nebo široké a hluboké pánvi zahřejeme olej. Přidáme cibuli, klobásky, dýni, chilli a za stálého míchání opékáme do změknutí cibule (asi 5 minut).
Přisypeme rýži a opékáme další 1-2 minuty. Pak zalijeme vývarem, osolíme (pozor na slanost vývaru) a pod pokličkou dusíme na slabém plameni. Po 15 minutách dušení vmícháme cukety, podle potřeby dosolíme a přikryté dodusíme.
Podáváme posypané listy rukoly.
zdroj: magazín Albert (mírně upraveno)
Přidáno: 31.8.2013