Klobásy pečené s rajčaty
Ingredience
6 nožiček dobré klobásy, 2 větší cibule, 60 g slaniny, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 2 lžičky sušeného oregana, velká hrst posekané čerstvé petrželové natě, 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g), 250 ml černého piva, olej
Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na tenké měsíčky, česnek na tenké plátky.
Větší pánev potřeme olejem a opečeme na ní klobásy ze všech stran. Vyjmeme je z pánve a udržujeme v teple.
Na pánev nasypeme slaninu s cibulí a osmažíme. Jakmile cibule začne jevit náznaky zlátnutí, přidáme česnek, ještě minutu posmažíme a pak přilijeme rajčata. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a petrželku, pivo a promícháme.
Do tohoto základu naskládáme opečené klobásy a pánev vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do zhoustnutí omáčky, asi 20 minut.
Podáváme s pečivem.
Přidáno: 29.1.2013