Andělíčci

Ingredience

1 kg hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 20 g sody, 200 g medu, 100 g rozpuštěné hery, 6 vajec, 1 lžíce perníkového koření, 3 lžíce kakaa

Postup

V míse smícháme cukr, celá vejce, tekutý med a heru. Do tohoto základu prosijeme kakao, koření, sodu a po částech mouku. Až je směs hustá, vyklopíme ji na vál a zbytek mouky zapracujeme rukama. Těsto necháme do druhého dne uležet.
Pak rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Hned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
Libovolně ozdobíme bílkovou polevou nebo falešným marcipánem.

Andělíčci
Andělíčci

zroj: těsto - www.peceni.info, zdobení - časopis Knihovnička Recepty

Přidáno: 8.11.2008