Mikulášské perníky

Ingredience

500 g hladké mouky, 250 g krupicového cukru, 100 g másla, 3 vrchovaté lžíce tekutého medu, 2 vejce, 1 lžička sody, 1 lžička perníkového koření, 1 - 2 lžičky kakaa

Postup

Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření a kakao a zahříváme asi 5 minut než se všechno rozpustí. Necháme vychladit a do vlažné hmoty vmícháme vejce a mouku se sodou. Zpracujeme ve vláčné těsto a necháme přes noc odpočinout na chladném místě. Druhý den rozválíme a vykrajujeme potřebné tvary. Skládáme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě. Perníky polijeme bílou čokoládovou polevou, po obvodu ozdobíme hnědou čokoládou a doprostřed nalepíme několika kapkami polevy vystřižený obrázek.

Mikulášské perníky
Mikulášské perníky
Mikulášské perníky

Přidáno: 8.11.2007