Perníčkové ozdoby
Ingredience
225 g hladké pšeničné mouky, 125 g hladké žitné mouky, 175 g moučkového cukru, 15 g sody, 15 g koření do perníku, 2 vejce, 75 g tekutého vlažného medu
na potření: 1 žloutek, 1 lžíce vody
na ozdobení: bílková poleva nebo královská glazura, cukrářské zdobení, stužka
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto a necháme minimálně 2 hodiny uležet v chladu.
Pak je rozválíme na cca 3 mm a vykrajujeme ozdoby.
Pečeme na plechu s papírem na pečení při 180°C asi 8-10 minut.
Ihned po vytažení z trouby perníčky potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody a na 30 sekund vrátíme do trouby.
Necháme vychladnout na rovné ploše.
Vychladlé perníčky ozdobíme polevou, případně cukrářským zdobením - bílé nebo bílozlaté perličky a po zaschnutí navážeme na stužky.
Přidáno: 13.11.2014