Perníčkové ozdoby

Ingredience

225 g hladké pšeničné mouky, 125 g hladké žitné mouky, 175 g moučkového cukru, 15 g sody, 15 g koření do perníku, 2 vejce, 75 g tekutého vlažného medu
na potření: 1 žloutek, 1 lžíce vody
na ozdobení: bílková poleva nebo královská glazura, cukrářské zdobení, stužka

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto a necháme minimálně 2 hodiny uležet v chladu.

Pak je rozválíme na cca 3 mm a vykrajujeme ozdoby.

Pečeme na plechu s papírem na pečení při 180°C asi 8-10 minut.

Ihned po vytažení z trouby perníčky potřeme žloutkem rozmíchaným s 1 lžící vody a na 30 sekund vrátíme do trouby.

Necháme vychladnout na rovné ploše.

Vychladlé perníčky ozdobíme polevou, případně cukrářským zdobením - bílé nebo bílozlaté perličky a po zaschnutí navážeme na stužky.

Perníčkové ozdoby
Perníčkové ozdoby
Perníčkové ozdoby
Perníčkové ozdoby
Perníčkové ozdoby
Perníčkové ozdoby
Perníčkové ozdoby

Přidáno: 13.11.2014