Perníčky se sádlem
Ingredience
400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 1,5 lžičky sody, 50 g mletých vlašských ořechů, 1 lžíce perníkového koření, 100 g sádla, 4 lžíce medu, 2 vejce, 2 lžíce rumu
Postup
V míse smícháme mouku s cukrem, sodou, ořechy a kořením.
V jiné misce smícháme rozpuštěné vlahé sádlo s medem. Přidáme celá vejce, rum a ruční metličkou rozšleháme, až se vše spojí.
Tekutou směs nalijeme k sypkým surovinám, promícháme a rukama vypracujeme hladké měkké těsto.
Zabalíme je a uložíme do druhého dne do chladu.
Těsto rozválíme na tloušťku 4-5 mm a vykrájíme libovolné tvary.
Pečeme při 180°C 7-8 minut.
Vychladlé perníčky namáčíme do čokoládové polevy a ozdobíme půlkou ořechu (nebo něčím jiným).
Perníčky jsou ihned k jídlu, nepotřebují se rozležet.
zdroj: časopis Zahrádkář
Přidáno: 15.12.2015