Zvonečkový perník

Ingredience

160 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 lžička sody, 1 malé vejce, 40 g tekutého vlažného medu, špetka skořice, špetka mletého hřebíčku
1 vejce na potření
bílková poleva na ozdobení

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny (klidně i několik dní).

Rozválíme na tenko (2–3 mm) a vykrájíme jednotlivé díly.

Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 160°C do zhnědnutí. Ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.

Po vychladnutí ozdobíme bílkovou polevou a navlečeme jednotlivé díly na stužku.

Z tohoto množství těsta vyrobíme dva zvonečky.

Zvonečkový perník
Zvonečkový perník
Zvonečkový perník
Zvonečkový perník
Zvonečkový perník

podle návodu u sady vykrajovátek na zvoneček

Přidáno: 30.11.2010