Zvonečkový perník
Ingredience
160 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 lžička sody, 1 malé vejce, 40 g tekutého vlažného medu, špetka skořice, špetka mletého hřebíčku
1 vejce na potření
bílková poleva na ozdobení
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto a necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny (klidně i několik dní).
Rozválíme na tenko (2–3 mm) a vykrájíme jednotlivé díly.
Upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 160°C do zhnědnutí. Ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
Po vychladnutí ozdobíme bílkovou polevou a navlečeme jednotlivé díly na stužku.
Z tohoto množství těsta vyrobíme dva zvonečky.
podle návodu u sady vykrajovátek na zvoneček
Přidáno: 30.11.2010