Měkké perníčky

Ingredience

400 g hladké mouky, 1 lžička sody, 1 lžíce perníkového koření, 140 g cukru, 60 g hery, 2 vejce, 2 lžíce medu
1 malé vejce na potření, čokoládová poleva

Postup

Na vál prosijeme většinu mouky (asi pětinu si necháme bokem) a cukr se sodou a perníkovým kořením.

Do důlku vyklepneme celá vejce a přidáme med. Dokola rozmístíme na kousky pokrájenou heru.

Rukama zpracujeme měkké těsto, podle potřeby přidáváme odloženou moukou (není třeba použít všechnu).

Hotové těsto necháme aspoň hodinu odpočinout v chladu.

Těsto rozválíme na tloušťku 4-5 mm a vykrajujeme libovolné tvary. Klademe na plech s papírem na pečení.

Pečeme při 200°C 6-7 minut. Perníčky musí zůstat světlé, jinak ztvrdnou.

Ihned po vytažení z trouby každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem.

Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou, případně poléváme čokoládovou polevou (v tom případě není třeba perníčky po vytažení potírat vejcem).

Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky

Přidáno: 5.4.2015