Perníčky hned měkké

Ingredience

750 g hladké mouky, 1 lžíce sody, 1 lžíce koření do perníku, 1 lžička skořice, 2 lžíce kakaa, 200 g moučkového cukru, 150 g másla nebo hery, 3 vejce, 230 g tekutého medu
na ozdobení: čokoládová poleva, obarvený marcipán

Postup

Na vále smícháme všechny sypké suroviny a vyhloubíme důlek. Do důlku nalijeme med, celá vejce a dokola rozmístíme na kousky nakrájený tuk. Zpracujeme měkké těsto, vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v chladu uležet do druhého dne.

Odpočinuté těsto znovu na vále rukama propracujeme. Po částech rozválíme na tloušťku 5-7 mm a vykrajujeme libovolné tvary.

Na plechu vyloženém papírem na pečení upečeme (180°C, cca 7-10 minut podle velikosti perníčků).

Vychladlé perníčky máčíme v čokoládové polevě a ozdobíme vykrojeným marcipánovým motivem.

Pokud perníčky nebudeme polévat čokoládou, ihned po vytažení z trouby je potřeme rozšlehaným vejcem.

Perníčky hned měkké
Perníčky hned měkké
Perníčky hned měkké

Přidáno: 28.3.2013