Barevné plecko na česneku
Ingredience
700 g vepřové plece, 80-100 g slaniny, 1 velká palička česneku, 2 cibule, sůl, mletý pepř, drcený kmín, hrst mražené nebo sterilované kukuřice, 2-3 naložené sladkokyselé okurky, 2 lžíce sterilované kapie, lžíce sádla nebo oleje
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Osolíme, přidáme rozmačkaný česnek a rukama promneme a vetřeme sůl s česnekem do masa. Necháme odležet (není nutné).
Na lžíci oleje nebo sádla orestujeme posekanou cibuli a slaninu. Přidáme maso a opečeme do zatáhnutí.
Podlijeme horkou vodou (nebo vývarem), opepříme, okmínujeme a pod pokličkou dusíme doměkka.
Až je maso téměř měkké, přidáme kukuřici, nadrobno posekané okurky a kapii a dodusíme.
Podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.


podle www.toprecepty.cz (mírně upraveno)
Přidáno: 15.11.2015