Čertův měšec
Ingredience
600 g vepřové kýty, 200 g klobásy, 80 g slaniny, 200 g kysaného zelí, 100 ml smetany, 80 g cibule, 60 g tuku, 100 ml vývaru z kostky masoxu, 1 vejce, mletá sladká paprika, kari koření, hladká mouka, sůl
Postup
Z kýty nakrájíme přes vlákna řízky, mírně naklepeme. Naplníme kysaným zelím, plátkem slaniny, dílkem vařeného vejce a kouskem klobásy.
Naplněné maso upravíme do tvaru měšce a upevníme nití. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku.
Měšce vyjmeme a do tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli. Mírně osmahneme, přidáme papriku a kari, trochu zarestujeme a vrátíme opečené maso.
Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a ve šťávě rozmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou. Podle potřeby přidáme vývar a povaříme. Podle potřeby dosolíme.
Podáváme s vařenými bramborami.





Tento a spoustu dalších zajímavých receptů najdete v Čertovské kuchařce (Jaroslav Vašák), která dnes vychází a dá se objednat zde.
Přidáno: 2.5.2010