Česneková krkovička s hořčicí
Ingredience
750 g vepřové krkovice, 2 velké cibule, 1 palička česneku, sůl, pikantní hořčice, sušená zelená petrželka, olej
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na silnější plátky a z obou stran lehce naklepeme.
Maso z obou stran osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem a necháme v chladu uležet (není nutné, ale je to lepší).
Oloupanou cibuli pokrájíme na půlkolečka. Pekáč vytřeme olejem a dno posypeme jednou cibulí. Na ni naskládáme plátky masa, které jsme z obou stran potřeli hořčicí. Posypeme sušenou petrželkou a druhou pokrájenou cibulí.
Podlijeme trochou vody, zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby (200°C). Po půl hodině odkryjeme a dopečeme doměkka.
Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.




Přidáno: 11.11.2012