Česnekové maso

Ingredience

1 kg vepřové kýty nebo plece, 1-2 paličky česneku, 2 cibule, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2 lžíce solamylu, hrstka zelené petrželky, olej

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na větší kostky. Česnek a cibuli oloupeme.

Pokrájené maso opepříme, okmínujeme a promícháme se dvěma lžícemi oleje, větší částí rozmačkaného česneku a solamylem. Necháme přes noc uležet v chladu.

Na rozpáleném oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidáme naložené maso a za častého míchání opečeme do zatáhnutí. Neopékáme zbytečně dlouho, česnek při spálení zhořkne.

Osolíme, podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Občas promícháme a podle potřeby znovu podlijeme horkou vodou. Vody jen trochu, maso nemá být ponořené.

Chvíli před koncem dušení vmícháme zelenou petrželku, případně podle chuti dosolíme.

Hotové odstavíme z plotny a vmícháme zbytek česneku.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Česnekové maso
Česnekové maso

Přidáno: 27.8.2011