Česnekové maso
Ingredience
1 kg vepřové kýty nebo plece, 1-2 paličky česneku, 2 cibule, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2 lžíce solamylu, hrstka zelené petrželky, olej
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na větší kostky. Česnek a cibuli oloupeme.
Pokrájené maso opepříme, okmínujeme a promícháme se dvěma lžícemi oleje, větší částí rozmačkaného česneku a solamylem. Necháme přes noc uležet v chladu.
Na rozpáleném oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidáme naložené maso a za častého míchání opečeme do zatáhnutí. Neopékáme zbytečně dlouho, česnek při spálení zhořkne.
Osolíme, podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Občas promícháme a podle potřeby znovu podlijeme horkou vodou. Vody jen trochu, maso nemá být ponořené.
Chvíli před koncem dušení vmícháme zelenou petrželku, případně podle chuti dosolíme.
Hotové odstavíme z plotny a vmícháme zbytek česneku.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Přidáno: 27.8.2011