Dušená kýta s cibulí a česnekem
Ingredience
750 g vepřové kýty, olej, 3 velké cibule, 4 stroužky česneku, 1 červená paprika, 2 lžíce hladké mouky, sůl, drcený kmín, mletý pepř
Postup
Omyté maso osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.
Na troše oleje osmažíme cibuli dožluta. Přidáme maso, opepříme, okmínujeme a opékáme do zatažení. Přidáme česnek a ještě asi dvě minuty opékáme.
Zaprášíme moukou a všechno společně opečeme dozlatova.
Pak přidáme nakrájenou papriku, osolíme a zalijeme trochou vody. Důkladně promícháme, podle potřeby vody můžeme přidat a pod pokličkou dusíme doměkka.
Podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.
Přidáno: 13.9.2014