Fazolové chilli plecko
Ingredience
1 kg vepřové plece, 1 velká cibule, 2 plechovky bílých fazolí v chilli omáčce, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 2 čerstvé papriky (zelená a červená), 1 lžíce hladké mouky, olej
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno, papriky na proužky.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso a prudce opečeme ze všech stran. Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, promícháme.
Podlijeme trochou horké vody, přidáme papriky a pod pokličkou dusíme doměkka.
K měkkému masu přidáme celý obsah obou plechovek, krátce necháme přejít varem a odstavíme. Podle chuti můžeme dochutit, případně ozdobit další cibulkou.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo špeclemi.


Přidáno: 5.6.2010