Guláš s párkem a pórkem

Ingredience

500 g vepřového plecka, 3-4 cibule, 1 střední pórek, 2 nožičky debrecínských párků, sůl, mletý pepř, špetka chilli, 2 lžičky uzené mleté papriky, špetka drceného kmínu, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky

Postup

Maso nakrájíme na kousky. Cibule nakrájíme tolik, aby jí byla stejná hromádka jako je masa. Pórek pokrájíme nadrobno, párek na kolečka.

Na sádle osmahneme cibuli do růžova. Přisypeme maso a mícháme do zhnědnutí.

Pak přisypeme mouku, papriku a chvíli společně mícháme. Pak podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Osolíme, okořeníme, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme.

K měkkému masu přidáme pórek, párek a ještě 10 minut podusíme.

Podáváme s noky, knedlíkem, těstovinami, pečivem, ...

Guláš s párkem a pórkem

Přidáno: 16.7.2011