Hamburská kýta
Ingredience
500 g vepřové kýty, 1 cibule, 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g), 2 lžíce oleje, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1 plátek citronu, sůl, mletý pepř, 250 ml smetany na vaření, 1 lžíce hladké mouky, 2-3 sterilované okurky, 100 g šunky
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a z obou stran prudce opečeme.
Podlijeme horkou vodou, přidáme koření, citron a kořenovou zeleninu. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple.
Z hrnce vybereme citron a koření. Šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Ve smetaně rozkvedláme mouku, přes sítko vlijeme do omáčky, rozmícháme a 10-15 minut povaříme.
Okurky a šunku pokrájíme na drobné kostičky (nebo nastrouháme) a na posledních 5-10 minut vaření přidáme do omáčky. Podle chuti dosolíme a vrátíme do omáčky maso.
Podáváme s knedlíkem.


zdroj: Šárka z Valašska
Přidáno: 5.5.2013