Jižanské kotlety

Ingredience

4 plátky vepřové kotlety, 1 velká cibule, 2 papriky, 1 plechovka loupaných rajčat, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky, sůl, mletý pepř, oregano, 100 ml červeného vína, olej

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Rajčata z plechovky vyndáme a překrájíme na kousky. Papriky zbavíme semen a pokrájíme na proužky. Maso naklepeme, z obou stran posolíme a opepříme. Mouku smícháme s mletou paprikou a v této směsi obalíme z obou stran plátky masa. Prudce je opečeme z obou stran na rozpáleném oleji a vyndáme z pánve. Ve výpeku osmažíme cibuli do zesklovatění, přidáme pokrájené papriky a rajčata i se šťávou z plechovky. Přidáme větší špetku oregana, osolíme, přilijeme víno, promícháme, vložíme maso, přikryjeme pokličkou a dusíme vše společně asi 10 minut. Podáváme s rýží.

Jižanské kotlety
Jižanské kotlety
Jižanské kotlety
Jižanské kotlety
Jižanské kotlety
Jižanské kotlety

Přidáno: 13.1.2008