Koleno „pro zdraví“

Ingredience

3-4 přední vepřová kolena, 3 větší cibule, 2 paličky česneku, cca 1 kg kysaného zelí, sůl, kmín

Postup

Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Česnek posekáme nadrobno a částečně rozmačkáme.

Omytá a osušená kolena nařízneme a důkladně osolíme a očesnekujeme, i uvnitř v zářezech.

Na dno pekáče rozprostřeme polovinu cibule. Na ni uložíme kolena, posypeme kmínem a zbytkem cibule.

Podlijeme 400 ml vody, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Po 1,5 hodině odkryjeme a pečeme dalších 30 minut nepřikryté.

Pak kolena z pekáče vyndáme a na dno rozprostřeme scezené zelí.

Na zelí naskládáme kolena opečenou stranou dolů a pekáč vrátíme na dalších 30 minut do trouby (bez pokličky).

zdroj: internet

Přidáno: 19.6.2016