Kořeněná krkovice
Ingredience
2,5 kg krkovice bez kosti, 100 g třtinového tmavého cukru, 2 lžíce soli, 2 lžíce sušeného česneku, 0,5 lžíce chilli, 1 lžíce sušené majoránky, 1 lžička čerstvě drceného pepře, 1 lžička drceného kmínu, trochu oleje
Postup
Maso omyjeme, osušíme a lehce potřeme ze všech stran olejem.
Všechno ostatní promícháme a sypkou směs vmasírujeme do masa.
Maso vložíme do pekáče vytřeného olejem, a posypeme zbytkem směsi.
Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, bez pokličky. Po deseti minutách podlijeme malým množstvím horké vody, přikryjeme poklicí a troubu ztlumíme na 190°C.
Pečeme doměkka, 2-2,5 hodiny, podle potřeby podlijeme.
Upečené maso necháme aspoň půl hodiny v klidu (klidně můžeme nechat zcela vychladnout, lépe se pak krájí) a nakrájíme na tenké plátky.
Podáváme s chlebem, hořčicí nebo křenem a čerstvou nebo steriovanou zeleninou.



Přidáno: 27.7.2014