Kotleta na smetaně

Ingredience

600 g vepřové kotlety, sůl, 3 lžíce oleje, po 7 kuličkách pepře a nového koření, 2-3 bobkové listy, 1 malá cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 200 ml smetany na vaření, 200 ml mléka, 2-3 lžíce hladké mouky, 100 g uzeného masa, 1-2 lžíce octa

Postup

Omytou a osušenou kotletu nakrájíme na plátky a lehce naklepeme.

V tlakovém hrnci zahřejeme olej a kotlety zprudka z obou stran krátce opečeme. Pak je osolíme a podlijeme horkou vodou. Přidáme koření, rozpůlenou cibuli a hrnec uzavřeme. Dusíme doměkka, asi 30-40 minut.

Měkké maso vyjmeme z hrnce a udržujeme v teple.

Šťávu přecedíme, je-li jí málo, doplníme horkou vodou. Přidáme bujón a přivedeme k varu.

V hrnku rozkvedláme v mléce mouku, přes sítko nalijeme do hrnce a dobře rozmícháme. Povaříme asi 10 minut.

Nakonec do omáčky nalijeme smetanu a nasypeme na drobné kostičky pokrájené uzené maso. Dochutíme solí a octem. Necháme přejít varem a vypneme. Do omáčky vložíme maso a necháme prohřát.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Kotleta na smetaně
Kotleta na smetaně

zdroj: Šárka z Valašska

Přidáno: 17.11.2013