Kotleta na smetaně
Ingredience
600 g vepřové kotlety, sůl, 3 lžíce oleje, po 7 kuličkách pepře a nového koření, 2-3 bobkové listy, 1 malá cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 200 ml smetany na vaření, 200 ml mléka, 2-3 lžíce hladké mouky, 100 g uzeného masa, 1-2 lžíce octa
Postup
Omytou a osušenou kotletu nakrájíme na plátky a lehce naklepeme.
V tlakovém hrnci zahřejeme olej a kotlety zprudka z obou stran krátce opečeme. Pak je osolíme a podlijeme horkou vodou. Přidáme koření, rozpůlenou cibuli a hrnec uzavřeme. Dusíme doměkka, asi 30-40 minut.
Měkké maso vyjmeme z hrnce a udržujeme v teple.
Šťávu přecedíme, je-li jí málo, doplníme horkou vodou. Přidáme bujón a přivedeme k varu.
V hrnku rozkvedláme v mléce mouku, přes sítko nalijeme do hrnce a dobře rozmícháme. Povaříme asi 10 minut.
Nakonec do omáčky nalijeme smetanu a nasypeme na drobné kostičky pokrájené uzené maso. Dochutíme solí a octem. Necháme přejít varem a vypneme. Do omáčky vložíme maso a necháme prohřát.
Podáváme s houskovým knedlíkem.


zdroj: Šárka z Valašska
Přidáno: 17.11.2013