Kotlety na paprice

Ingredience

6 plátků vepřové kotlety, sůl, hladká mouka, mletá paprika, pepř, olej, 2 lžíce másla, 1 cibule, 250 ml smetany na vaření

Postup

Asi 4 lžíce mouky smícháme se lžičkou mleté papriky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v paprikové mouce.
V tlakovém hrnci necháme rozpustit máslo a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli.
Na pánvi na troše oleje zprudka osmahneme plátky masa a přendáme do tlakového hrnce na cibuli. Podlijeme trochou vody, hrnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa (cca 30 minut).
Měkké maso vyndáme z hrnce. V hrnku rozmícháme ve smetaně 1-2 lžíce hladké mouky, vlijeme do hrnce, promícháme a povaříme. Podle chuti dosolíme, případně můžeme přidat kostku bujónu. Množství a hustotu omáčky upravíme přidáním vody (mléka), případně mouky (rozmíchané ve vodě nebo mléce). Do omáčky vložíme hotové maso a ještě chvíli povaříme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Kotlety na paprice

Přidáno: 18.10.2009