Kotlety na šlehačce
Ingredience
4-6 plátků vepřové kotlety, 800 g brambor, 250 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř
marináda: 1 malá sklenička leča, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 100 ml oleje, chilli podle chuti
Postup
Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Suroviny na marinádu dobře promícháme a maso do ní naložíme na několik hodin.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Pekáč vytřeme olejem a rozprostřeme do něho polovinu brambor.
Na brambory položíme plátky masa a zalijeme marinádou.
Přikryjeme druhou polovinou brambor a zalijeme smetanou.
Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po hodině pečení pokličku sundáme a dopečeme ještě půl hodiny.
Podáváme s čerstvou zeleninou.





podle časopisu Blesk - Vaše recepty
Přidáno: 12.2.2011