Kotlety s balsamikovou cibulí
Ingredience
500 g vepřové kotlety, 10 šalotek nebo 4 cibule, 80 ml balsamikového octa, 1 lžíce medu, 1 lžíce worcesterské omáčky, 100 ml silného vývaru, drcená chilli paprička podle chuti, sůl, mletý pepř, olej, lžička másla
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, z obou stran opepříme. Opečeme je na rozpáleném oleji dozlatova a vyjmeme. Z obou stran osolíme a naskládáme do pekáčku.
Do pánve přidáme máslo, na půlkolečka nakrájenou cibuli a opečeme do změknutí.
Přilijeme ocet, vmícháme med, worcesterskou omáčku a chilli. Přivedeme k varu a necháme odvařit polovinu tekutiny.
Pak zalijeme vývarem a znovu povaříme, až směs trochu zhoustne.
Cibulovou směsí přikryjeme maso v pekáčku a na 10-15 minut vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.
Podáváme se šťouchanými bramborami.




zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 25.4.2015