Krkovice pečená se zelím

Ingredience

500 g vepřové krkovice, 1 malá hlávka zelí (cca 1 kg), 2 velké cibule, sůl, mletý pepř, kmín celý i drcený,bramborové knedlíčky, olej

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Rozprostřeme ji na dno pekáčku vytřeného olejem.

Na cibuli umístíme rovnoměrnou vrstvu nakrouhaného zelí. Osolíme, okmínujeme.

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, poprášíme drceným kmínem a rukama promícháme a koření se solí "vmasírujeme" do masa. Maso uložíme na zelí.

Podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Občas zkontrolujeme, podle potřeby podlijeme, kousky masa můžeme otočit.

Zatímco se maso se zelím peče,uvaříme bramborové knedlíčky.

Až je maso měkké, necháme chvíli dopéct odkryté, aby se maso pěkně zabarvilo.

Nakonec do pekáče k masu a zelí vmícháme uvařené bramborové knedlíky.

Přidáno: 10.1.2016