Krkovička na pekáči

Ingredience

700-800 g vepřové krkovice, sůl, mletý pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky solamylu, 2 cibule, olej

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na silnější plátky. Naklepeme, osolíme a opepříme.

Hořčici, sojovou omáčku, citronovou šťávu a kmín promícháme. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran a naskládáme do pekáče vytřeného olejem. Posypeme pokrájenou cibulí.

Podlijeme trošku vodou, přikryjeme víkem nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Občas zkontrolujeme a podle potřeby dolijeme horkou vodou. Asi po půl hodině pečení maso obrátíme a dopečeme doměkka. Ke konci pečení odkryjeme, aby maso chytlo barvu.

Upečené maso vyjmeme z pekáče. V půl hrnku vody rozmícháme solamyl a vlijeme do výpeku v pekáči. Promícháme, vrátíme maso a pekáč ještě na chvíli vložíme do trouby, aby šťáva přešla varem.

Podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.

Přidáno: 12.6.2016