Krkovička na pivu

Ingredience

750 g vepřové krkovice, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 2 lžíce plnotučné hřčice, 250 ml piva, 1 vrchovatá lžíce kvásku, 1-2 lžíce sádla

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na silnější plátky. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme.

Na rozpáleném sádle opečeme maso z obou stran dozlatova a vyjmeme z kastrolu.

Do výpeku nasypeme cibuli posekanou nahrubo a orestujeme do změknutí. Vmícháme hořčici a zalijeme pivem.

Rozmícháme dohladka a vložíme plátky masa. Pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme podlít trochou horké vody.

Kvásek důkladně rozmícháme dohladka s trochou vody na řídké těstíčko.

Až je maso měkké, vyjmeme je opět ven a do šťávy nalijeme kvásek. 2-3 minuty povaříme a vrátíme do omáčky maso.

Podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.

Přidáno: 13.3.2016