Krkovička na zelí s noky

Ingredience

700 g vepřové krkovice, sůl, mletý pepř, grilovací koření, olej, 2 cibule, 1 menší hlávka zelí, kmín

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kořením.

Na pánvi rozpálíme olej a maso z obou stran prudce krátce opečeme. Vyndáme na talíř.

Ve výpeku na pánvi osmažíme pokrájenou cibuli.

Zelí nakrouháme a dáme do olejem vytřeného pekáčku. Posolíme, okmínujeme a posypeme osmaženou cibulí.

Na ni naskládáme opečené maso.

Trošku podlijeme, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut, pak odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí masa.

Zatímco se peče maso, připravíme noky.

Upečené maso vyndáme z pekáče. Nasypeme okapané noky a promícháme se zelím. Vrátíme maso, přikryjeme a vložíme na chvíli do teplé trouby (už nepečeme).

Krkovička na zelí s noky
Krkovička na zelí s noky
Krkovička na zelí s noky
Krkovička na zelí s noky
Krkovička na zelí s noky
Krkovička na zelí s noky
Krkovička na zelí s noky

Přidáno: 25.9.2010