Krkovička s dušenou kedlubnou
Ingredience
4 plátky vepřové krkovice, 2 velké (nebo 3 menší) kedlubny, olej, 1 lžíce másla, koření Medvědí gril, 1 velká cibule, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 2 lžíce čerstvých lístků oregana, 150 ml mléka, 1 lžíce (s mírným kopečkem) hladké mouky
Postup
Plátky masa zlehka naklepeme, posypeme hustě kořením a zakapeme olejem. Necháme 1-2 hodiny odpočinout.
Cibuli posekáme nadrobno, kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme.
V hlubší pánvi zahřeme 1 lžíci oleje a 1 lžíce másla. Přidáme cibuli a osmahneme do změknutí, nenecháváme zrůžovět. Přisypeme nastrouhané kedlubny, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme.
V mléce rozkvedláme mouku a až kedlubny trochu zmenší objem, nalijeme přes sítko ke kedlubnám. Promícháme a za občasného míchání dusíme 10-15 minut. Ke konci dušení vmícháme oregano.
Plátky masa opečeme na grilovací pánvi dozlatova, z každé strany cca 4 minuty.
Podáváme s vařenými bramborami.



Přidáno: 1.8.2015