Krkovička v cibulové tarhoni
Ingredience
750 g vepřové krkovice, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, 500 g tarhoně, 400 g oloupané cibule, 2-3 malé feferonky, 1,2 l vývaru
Postup
Omyté osušené maso nakrájíme na silnější plátky. Z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Necháme uležet, nejlépe přes noc.
Cibuli nahrubo nakrájíme a na rozpáleném oleji osmažíme za častého míchání do změknutí.
Přisypeme tarhoňu a společně smažíme do mírného zezlátnutí.
Vmícháme nadrobno pokrájené feferonky (zbavené semínek) a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C.
Na pánvi rozpálíme malinko oleje a maso z obou stran prudce opečeme.
Po 20 minutách dušení tarhoňu z trouby vytáhneme a na její povrch naskládáme opečené plátky masa. Znovu přiklopíme a vrátíme do trouby. Po 20 minutách troubu vypneme, neotvíráme a dalších 20 minut necháme dojít.
Podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.



Přidáno: 13.7.2014