Krkovička v zeleninové omáčce

Ingredience

5-6 plátků vepřové krkovice, 1 velká cibule, po kompotové misce na kousky nakrájené mrkve, květáku, hrášku a kukuřice, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, olej, 1 lžíce másla

Postup

Plátky masa z obou stran osolíme a opepříme.

V kastrolu rozpálíme olej a maso z obou stran prudce opečeme dozlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple.

Do výpeku nasypeme posekanou cibuli a osmažíme do zežloutnutí. Potom přidáme máslo a všechnu zeleninu a chvíli ji orestujeme. Přidáme sůl, pepř a kmín.

Orestovanou zeleninu zalejeme hrnkem vody. V dalším hrnku vody rozkvedláme mouku a též přilejeme k zelenině.

Všechno promícháme a přidáme opečené plátky masa. Přikryjeme pokličkou a dusíme 60-90 minut, podle tloušťky plátků masa.

Měkké maso vyjmeme.

Omáčku v kastrolu projedeme krátce tyčovým mixérem tak, aby v ní část zeleniny zůstala nerozmixovaná. Je-li omáčka příliš hustá, přilejeme ještě trochu vody a krátce převaříme.

Podle potřeby omáčku dochutíme solí a pepřem a vrátíme do ní maso.

Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.

Přidáno: 7.6.2025