Kýta pod zeleninou
Ingredience
750 g vepřové kýty, 3-4 sladkokyselé okurky, 1 velká cibule, sterilovaná červená kapie (nudličky), sůl, mletý pepř, hořčice, kousek másla
Postup
Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Naskládáme do pekáče vymazaného máslem.
Okurky, papriku a cibuli pokrájíme na kousky.
Maso v pekáči potřeme hořčicí, nasypeme na ně okurky, papriku a cibuli.
Pekáč přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme asi 40 minut. Pak odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí cibule.
Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a zeleninovým salátem.




Přidáno: 29.8.2010