Marinovaná krkovice s cibulí
Ingredience
800 g vepřové krkovice, 3 velké cibule
marináda: 1 lžička soli, mletý pepř, 1 lžíce medu, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce jablečného octa
Postup
Suroviny na marinádu dobře promícháme.
Maso nakrájíme na plátky, každý z obou stran obalíme v marinádě, naskládáme je do misky a zbylou marinádou je zalejeme.
Misku přetáhneme fólií a uložíme přes noc do ledničky.
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
Maso naskládáme do pekáčku a prokládáme je plátky cibule. Zbylou cibulí maso posypeme a všechno zalejeme marinádou, která zůstala v misce.
Pečeme přikryté v troubě vyhřáté na 180°C hodinu a půl.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami.
Přidáno: 20.12.2022